Baiț pentru grătar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Baițul pentru grătar este, probabil, cea mai importantă etapă a pregătirii preparatelor. Un baiț bun nu doar că va menține carnea suculentă, dar îi oferă și o aromă grozavă. Toate tipurile de carne pot beneficia de un baiț, în special carnea mai tare, gumată sau fadă. Baițul are rolul de a acoperi carnea în totalitate, aromatizând-o și protejând-o astfel de căldura intensă. Un baiț pentru grătar clasic, potrivit atât pentru carnea de pasăre și de porc, cât și pentru carnea de vită sau miel, poate fi preparat rapid din 60 de ml de ulei de măsline, 60 de ml de oțet sau vin roșu, puțină sare de mare, piper negru, 1-2 căței de usturoi pisați, precum și oregano, cimbru și ceapă. Sosul Worcestershire va contribui, de asemenea, la un gust extraordinar. Amestecați oțetul/vinul roșu cu sosul Worcestershire, apoi adăugați uleiul de măsline și celelalte ingrediente. Puneți friptura într-o pungă de plastic cu fermoar și turnați marinada deasupra, asigurându-vă că toate bucățile de carne sunt bine acoperite. Închideți bine punga și puneți-o în frigider timp de 2-12 ore.Scoateți carnea din frigider cu 30 de minute înainte de a o pune pe grătar, timp necesar pentru ca să se încălzească puțin și pentru ca fibrele din carne să se relaxeze.

Sursă foto – http://www.simplyscratch.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *