Cum alegi grătarul de grădină? Bonus: 2 modele dintre care poți alege

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Grătarul potrivit instalat în grădină îţi va oferi prilejul de a rămâne afară mai mult timp, de primăvara devreme până la sfârşitul toamnei. Chiar şi în sezonul rece, dacă îţi organizezi bine spaţiul, vei putea pregăti la foc preparatele preferate. 

Iată de ce alegerea unui model din marea diversitate de grătare de grădină se dovedeşte a fi o investiţie pentru tine, familia ta şi viaţa voastră socială. Îţi prezentăm câteva aspecte de care poţi ţine cont înainte de a alege şi două modele din care să te inspiri.

Dimensiunile

Când te gândeşti la dimensiunile un grătar, trebuie să ai în vedere în primul rând suprafaţa grill-ului. Pentru a estima corect trebuie să stabileşti câte persoane va deservi, în medie, grătarul. 

Nu lua în calcul sărbătorile, aniversările sau alte zile speciale organizate o dată la câteva luni. În astfel de cazuri poţi organiza mai multe serii de fript. 

Pentru un grup de 4 până la 6 persoane, suprafaţa estimată ar trebui să fie de aproximativ 40 x 45 de centimetri (până în 2.000 de centimetri pătraţi). Dimensiunile cresc proporţional cu numărul de porţii, respectiv beneficiari: 2.500 de cm2 pentru 6 până la 8 persoane şi tot aşa.

Static sau portabil

Suprafaţa şi organizarea curţii influenţează locul în care poţi instala un grătar. Dacă îţi doreşti libertate în ceea ce priveşte locul de grătar, poţi alege un model portabil, pe care îl depozitezi în magazie sau în garaj şi îl poţi lua cu tine la plajă, la munte sau la iarbă verde. 

În schimb, dacă doreşti să organizezi curtea în jurul unui grătar, un model zidit este alegerea naturală. Lângă el pot sta foarte bine masa de vară, un foişor sau chiar o bucătărie de exterior. 

În funcţie de preparatele pe care doreşti să le pregăteşti în bucătăria de vară, grătarul se poate rezuma la un simplu grill sau poate avea cuptor şi alte funcţii suplimentare.

Combustibil solid sau gazos

În ţara noastră, cel mai des grătarul este asociat cu focul de cărbuni. Aroma aparte pe care o împrumută preparatele în funcţie de soiul de cărbuni este unică. Însă în mediul urban foarte aglomerat, iar acest fum îţi poate provoca neplăceri din partea vecinilor. 

Soluţia pentru a te bucura de carne şi legume la grătar, fără griji, este achiziţia unui grătar alimentat cu gaze naturale. Acesta poate fi conectat la reţeaua de distribuţie a energiei sau la o butelie portabilă. Gazul îţi oferă randament aproape instant şi control mult mai fin asupra temperaturii la care găteşti. 

Alegerea între cele două variante rămâne o chestiune de gust. Cert este că ambele sunt foarte uşor de utilizat.

Masă simplă cu loc de depozitare pentru lemne

Cu o investiţie minimă te poţi bucura mult timp de un grătar amenajat în curtea casei tale. Alege un grătar din metal de dimensiunile potrivite nevoilor tale şi pregăteşte un suport pentru el. Acesta poate fi din zid placat cu piatră naturală, cu un blat pe care aşezi cărbunii şi suport pentru fier. 

Dedesubt poţi amenaja un loc de uscare a lemnului, ţinând cont de faptul că fiecare material lemnos împrumută o anume savoare preparatului de pe grătar. Deasupra metalului nu ai nevoie de nici un fel de acoperiş.

Grătar cu horn şi cuptor

Pentru o veritabilă bucătărie de vară amenajată în exterior, soluţia optimă este un grătar cu horn şi cuptor integrate. Construcţia este mai amplă, însă şi ideile de design mai generoase. Poţi împrumuta cu uşurinţă detalii din arhitectura casei pentru placare sau acoperiş. 

Diversitatea preparatelor pe care le poţi găti în curte este mult mai mare, de la legume şi carne la grătar, până la pâine, pizza şi alte feluri de mâncare mai sofisticate.

Amenajarea grătarului din curte poate deveni o îmbunătăţire a aspectului general al proprietăţii tale. Atunci când locul de masă din exterior împrumută din stilul general al casei, poţi spune că armonia este desăvârşită.

sursa foto:https://www.piatraonline.ro/gratare-de-gradina 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *