Ghid pentru un grătar reușit

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Grătarul este probabil cea mai populară metodă de relaxare autohtonă. Nu putem ascunde faptul că romanul este iubitor de grătar indiferent unde se-ntâmplă această acțiune. În același timp se spune că nicăieri nu-i mai bine ca acasă, iar grătarul făcut acasă în curte reprezintă pentru mulți rețeta unei duminici de vis. Dacă vă regăsiți în descrierea de mai sus, atunci ar fi bine să aveți în vedere câteva aspecte sau le putem spune sfaturi pentru a face un grătar ca la carte.

În primul rând trebuie să înțelegem faptul că grătarul e un  pretext pentru socializare. Rar se întâmplă să facem un grătar singuri, în principiu acesta se întâmplă într-un cadru puțin mai larg, alături de rude sau prieteni, dar se poate și doar cu familia. Până la urmă ideea centrală a grătarului făcut acasă este relaxarea și așa cum spuneam socializarea.

Chiar dacă grătarul poate fi catalogat ca un pretext pentru a interacționa cu alții, asta nu e o scuză pentru a nu avea mâncare bună. Astfel, știm cu toții că în fiecare familie, în fiecare grup de prieteni există un specialist. El este de fapt primul ingredient pentru mâncarea bună. Apoi intervine carnea, aici ar fi bine să nu vă rezumați la un singur tip de carne, mai ales dacă aveți mulți invitați. Ideal ar fi să aveți câte ceva pe gustul fiecăruia.

Nu poate lipsi berea,sucurile și eventual și un vin bun. În ceea ce privește sucurile, ar fi de preferat să mergeți pe ceva natural, nu de altă însă e bine să fie păstrate proporțiile și să nu ne adâncim în obiceiuri nesănătoase. În ceea ce privește berea, e important să fie bună și mai ales rece, pentru că de cele mai multe ori grătarul se face în sezonul cald. Pentru cei mai temerari care se avântă la grătar indiferent de vremea de afară, iarna știm bine că cel mai potrivit este un vin fiert.

Dacă aveți deja toate cele amintite mai sus, atunci n-ar strică să aveți în vedere și ceva dulce. O prăjitură sau un tort prind numai bine, mai ales dacă sunt și copii prin preajmă. Indiferent dacă pregătiți ceva acasă sau comandați, aveți nevoie de cutii pentru tort, atât pentru transport cât și pentru depozitare.

În final trebuie să vă îndreptați atenția asupra unui ultim aspect, și anume muzica. Este clar faptul că preferințele muzicale diferă de la o persoană la alta și e imposibil să-i mulțumești pe toți, dar atunci când alegeți muzică gândiți-vă întâi la cei care nu sunt la grătar, și anume la vecini. Astfel, n-ar fi rău dacă ați opta pentru un gen de muzică cât mai ambiental, în așa fel încât să nu vă deranjați vecinii și bineînțeles să întrețineți o atmosferă cât mai plăcută. Pentru că așa cum spuneam, grătarul e până la urmă un pretext pentru a ne întâlni și a ne simți bine împreună.

Acestea fiind spuse, aveți aici o serie de sfaturi, mai mult orientative, sau mai bine zis o mică rețetă a unui grătar reușit alături de cei dragi.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *