Padurea Cernica Gratar

Padurea Cernica Gratar este un loc minunat, un paradis verde situat in inima naturii, unde pasionatii de gratar si petreceri in aer liber se pot bucura de momente de neuitat alaturi de familie si prieteni. …

Padurea Cernica Gratar

Padurea Cernica Gratar este un loc minunat, un paradis verde situat in inima naturii, unde pasionatii de gratar si petreceri in aer liber se pot bucura de momente de neuitat alaturi de familie si prieteni. Aceasta locatie idilica ofera o atmosfera unica, imbogatita de frumusetea naturii inconjuratoare si de mirosul imbietor al bratarilor aprinse. In acest articol, vom explora in detaliu ce face Padurea Cernica Gratar atat de speciala si de ce ar trebui sa fie pe lista ta de destinatii preferate pentru relaxare si distractie.

Cu Ce Se Mandreste Padurea Cernica Gratar?

Padurea Cernica Gratar este renumita pentru frumusetea sa naturala, cuprinzand zone largi de padure, spatii verzi, lacuri cristaline si trasee de munte pitoresti. Este locul perfect pentru a evadea din agitatia orasului si pentru a te bucura de linistea si farmecul naturii. Printre principalele atractii ale acestui loc deosebit se numara:

 • Zona de Gratar: Aceasta padure este un adevarat paradis pentru iubitorii de gratar. Exista numeroase locuri amenajate special pentru gratare, echipate cu mese, banci si facilitati de gatit, unde poti prepara diverse delicatese impreuna cu cei dragi.
 • Drumetii si Ciclism: Padurea Cernica Gratar ofera oportunitati minunate pentru drumetii si ciclism pe trasee spectaculoase. Poti explora padurea, sa urci pe varfuri si sa te bucuri de privelisti panoramice incantatoare.
 • Lacuri si Amenajari: Locatia dispune de lacuri limpezi, perfecte pentru pescuit si plimbari cu barca. De asemenea, exista zone de agrement unde poti sa te relaxezi pe malul apei.
 • Picnicing: Daca nu vrei sa gatesti pe gratar, poti alege sa faci un picnic intr-un cadru natural deosebit. Aerul curat si peisajele minunate iti vor insenina ziua.
 • Petreceri in Aer Liber: Padurea Cernica Gratar este un loc popular pentru organizarea de petreceri in aer liber, cum ar fi aniversari sau evenimente corporate. Atmosfera linistita si frumusetea naturii vor adauga o nota speciala oricarei petreceri.
Vezi și:  Grătar pentru aragaz

Reguli si Masuri de Respectat

Ca in orice loc de agrement, este important sa respecti anumite reguli si sa ai grija de mediul inconjurator. Padurea Cernica Gratar este protejata si prezinta o valoare ecologica semnificativa, astfel ca este responsabilitatea noastra sa contribuim la conservarea acestei minunate locatii naturale. Iata cateva reguli importante de urmat:

 • Respecta Legea: Asigura-te ca esti familiarizat cu legislatia locala privind protejarea mediului si respecta intocmai regulile parcului.
 • Nu Lasa Gunoi: Aduna tot gunoiul pe care-l generezi si arunca-l in containerele special amenajate pentru colectarea deseurilor. Pastreaza padurea curata pentru a-i pastra farmecul natural.
 • Focul Deschis: Daca pregatesti un gratar, foloseste doar locurile special amenajate si asigura-te ca focul este complet stins inainte de a pleca.
 • Animalele Salbatice: Nu hranii animalele salbatice si nu le deranja in habitatul lor natural. Admirati-le din departare fara a le perturba linistea.
 • Respecta Traseele Amenajate: Evita sa iesi de pe traseele amenajate pentru a proteja vegetatia si fauna din zona.

Cum Sa Ajungi la Padurea Cernica Gratar?

Padurea Cernica Gratar este situata in apropierea orasului Bucuresti, fiind usor accesibila din mai multe directii. Daca calatoresti cu masina personala, poti ajunge la padure prin urmatoarele rute:

 1. De la Bucuresti, poti lua Drumul National DN2 catre Urziceni si apoi sa urmezi indicatoarele spre Padurea Cernica.
 2. Altă rută posibilă este să urmărești Autostrada Soarelui A2, să ieși la Kilometrul 13 și să continui pe drumul spre Cernica până la destinație.

Daca preferi transportul public, exista autobuze si microbuze care fac legatura intre Bucuresti si Cernica.

Concluzie

Padurea Cernica Gratar este o destinatie ideala pentru cei care doresc sa evadeze din agitatia cotidiana si sa se bucure de natura autentica. Locul ofera o multitudine de activitati recreationale, de la gratare si picnicuri pana la drumetii si ciclism. Cu atentie si respect fata de mediul inconjurator, putem contribui la protejarea acestui colt de rai pentru generatiile viitoare. Asadar, pregateste-ti sacul cu bunatati, cheama-ti prietenii si familia, si petrece momente de neuitat in Padurea Cernica Gratar!

Vezi și:  Grătar Electric cu Capac

FAQs

1. Se percepe taxa de intrare in Padurea Cernica Gratar?

Da, exista o taxa de intrare modica pentru a accesa Padurea Cernica Gratar. Aceasta taxa contribuie la intretinerea si conservarea zonei pentru a asigura un mediu curat si sigur pentru vizitatori.

2. Este permis accesul cu animale de companie in padure?

Da, animalele de companie sunt permise in Padurea Cernica Gratar, cu conditia sa fie tinute in lesa. Asigura-te ca strangi dupa tine dupa animalul tau de companie pentru a pastra padurea curata.

3. Pot sa ma scaldez in lacurile din padure?

Da, unele lacuri din Padurea Cernica Gratar sunt potrivite pentru inot sau scaldat. Totusi, asigura-te ca respecti regulile si avertismentele de siguranta pentru a te bucura in deplina siguranta de apa.

4. Pot sa camperez in padure?

Da, in Padurea Cernica Gratar exista zone special amenajate pentru camping. Asigura-te ca respecti regulile campingului si pastrezi padurea curata pentru ceilalti vizitatori.

Vezi și:

Lasă un comentariu